Neke od metoda za zaštitu informacijskog sustava su:
 
Provjera ranjivosti - na vrijeme uočite pogrešne konfiguracije i zastarjele operacijske sustave s poznatim ranjivostima
 
Penetration testing - ispitivanje u kojem se ispitivač stavlja u ulogu napadača
 
Provjera web aplikacija - za zaštitu informacijskog sustava
 
Social engineering - metode i postupci kojima se napada ljudski faktor radi proboja zaštite informacijskog sustava
 
Kakva je Vaša IT sigurnostIT sigurnost?Pitanje koje se sve češće postavlja u poslovnim, ali i privatnim okruženjima. Sigurnosni incidenti informacijskih sustava su postali jedna od glavnih prijetnji mnogim organizacijama. Upravo se iz tog razloga mnoge organizacije, ali i kućni korisnici, informiraju o vlastitoj IT sigurnosti. Što mislite, jesu li Vaši sustavi ranjivi?

Čak i uz najkvalitetnije planove, vrhunske kadrove i savršene ugovore s dobavljačima i izvođačima radova, jedini način da se ustanovi razina sigurnosti informacijskog sustava (IT sigurnost) jest da ga se podvrgne penetracijskom testiranju.

Ispitivanja sigurnosti obuhvaćaju niz postupaka kojima je zajednički cilj pravovremeno uočavanje te uklanjanje potencijalnih ranjivosti i slabih točaka informacijskog sustava. Samo iscrpnim, kvalitetnim i kontinuiranim ispitivanjem se može podići IT sigurnost organizacije.

Na temelju provedenih testiranja klijent dobiva realnu procjenu i kvalitetan uvid u stanje sigurnosti informacijskog sustava. Uklanjanjem uočenih problema i nedostataka podiže se razina sigurnosti kompletnog sustava, no kako bi se razina sigurnosti zadržala visokom ispitivanja treba provoditi sustavno i periodički.

Nobium svojim klijentima nudi niz usluga s ciljem ispitivanja sigurnosti informacijskog sustava koje se mogu prilagoditi potrebama, zahtjevima i mogućnostima klijenta. Nobiumov stručni tim konzultanata ima preko 15 godina iskustva u području informacijske sigurnosti, računalne forenzike i penetracijskog testiranja. Nobium održava bliske odnose s akademskom zajednicom. Ponosimo se akreditacijom Fakulteta Elektrotehnike i Računarstva u Zagrebu. Stručni tim se sastoji od uglednih stručnjaka i znanstvenika iz područja informacijske  sigurnosti.

IT sigurnost
   
   

Članci  

   
© 2015 Nobium - Sva prava pridržana.